HR glas heeft dezelfde constructie als dubbelglas, alleen met een gelaagde coating die bestaat uit een ultra dunne metaallaag. De spouwruimte tussen de verschillende glas panelen is gevuld met een gas dat als extra isolatie dient.
Het speciale van de ultra dunne metaallaag is dat het zonstralen doorlaat terwijl de warmte vanuit binnen teruggekaatst wordt in de kamer. Door de grote isolatie functie van het glas is er minder energie nodig om een ruimte te verwarmen vergeleken met een ander soort glas. In de winter voelt men ook duidelijk het verschil tussen HR glas en normaal glas.
HR glas kenmerken
Bij nieuwbouw of wanneer een huis verbouwd is het advies om direct dit hoge rendementsglas te plaatsen. Het zorgt voor betere thermische condities en voor betere akoestische isolatie, de overdracht van geluid wordt ook drastisch mindert met HR glas. HR glas wordt daarom vrijwel altijd toegepast bij nieuwbouw projecten en renovaties. Dit glas werkt net zoals dubbelglas.
Waarom geen HR++ glas? De nadelen
- Dankzij de goede isolatie kan condens op het buitenraam ontstaan
- De lichtsterkte neemt iets af wat niet overigens direct waarneembaar is met het blote oog
- HR glas wijkt het daglicht af van de normale glas kleur door de metalen coating
Waarom wel HR++ glas? De voordelen
- CO2 uitstoot wordt minder vanwege verminderd stoken
- HR glas zorgt in de zomer juist voor verkoeling
- De aanschaf is duurder, maar verdient zich terug door verlaagde energiekosten
- HR glas zorgt voor een verbeterde geluidsisolatie
De balans is in het voordeel van HR glas en daarom kiest Nederland massaal voor dit sterke isolatieglas.
Bel ons voor deskundig en gratis HR glas advies op 010-4553855. U kunt ook een e-mail sturen naar verkoop@glashandelmarkenstein.nl.