Veiligheidsglas is de benaming voor speciaal glas dat een letselwerend breukpatroon heeft. Bij een breuk ontstaan er bij standaard glas scherpe scherven die kunnen leiden tot letsel, zeker in openbare ruimtes of waar kinderen aanwezig zijn kan dit een groot risico vormen. Er zijn gelukkig glassoorten waar bij breuk geen risico is op ernstig letsel, dit noemt men veiligheidsglas. Buiten een letselwerend breukpatroon werkt veiligheidsglas ook nog eens inbraakwerend. De meest bekende veiligheidsglas soort zijn gehard glas, gelaagd glas en draadglas.
Bel ons voor deskundig en gratis veiligheidsglas advies op 010-4553855. U kunt ook een e-mail sturen naar verkoop@glashandelmarkenstein.nl.
Gehard glas
Gehard glas is thermisch behandeld. Hierdoor krijgt dit veiligheidsglas zijn speciale eigenschap. Bij breuk valt gehard glas in kleine veilige korrels uiteen die geen ernstig letsel veroorzaken. Dit veiligheidsglas wordt gebruikt in zijruiten van auto’s, bushokjes en hardglazen deuren.
Gelaagd glas
Gelaagd glas is een veiligheidsglas dat bestaat uit minimaal 2 glas lagen met daartussen een folie. De folie houdt bij breuk het glas bij elkaar zodat er geen scherven ontstaan. Gelaagd glas heeft als bijkomend voordeel dat bij breuk er één geheel blijft zodat men er niet doorheen kan vallen.
Draadglas
Draadglas is in beperkte mate veiligheidsglas te noemen. De ingelegde draden zorgen ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar gehouden wordt. Maar omdat bij grote stootbelasting toch een grote opening ontstaat, is er kans op letsel. Draadglas mag dus alleen in bepaalde situaties als veiligheidsglas toegepast worden.